Onze diensten

Stukadoorsbedrijf Henk-Jan Vooys heeft ruime ervaring met verschillene soorten stukadoorswerkzaamheden. Van strak en glad, tot nostalgisch en met reliëf. Fraaie sierlijsten maken het stucwerk helemaal af. Ons bedrijf kan op stukadoorsgebied het volgende bieden:

 • sausklaar pleisterwerk van wanden en plafonds;
 • schuurwerk plafonds;
 • spachtelputz;
 • bunsteinputz;
 • lijsten (kooflijsten, perklijsten, lambrizeringslijsten);
 • rozetten;
 • platte stucplint (enkel of dubbel);
 • buitengevels voorzien van zandcement stukwerk, blokverband.

Daarnaast verricht stukadoorsbedrijf Henk-Jan Vooys ook speciale stukadoorswerkzaamheden, zoals: traditionele stukadoorswerk, het vervaardigen van unieke lijsten, mediterraans (oud-ogend) stukwerk, maar ook de nieuwste technieken, zoals Terrastone, betonstone en betoncire.

Buitengevel Stucwerk

De buitengevel stucen zorgt ervoor dat uw woning of bedrijfspand er weer als nieuw uitziet, zeker wanneer ouder stucwerk of steen op de buitengevel gescheurd of afgebrokkeld is. Het exterieur van uw woning of bedrijfspand is een blikvanger en valt mensen altijd het eerst op, daarom doen wij ons best om buitengevels een plaatje voor het oog te laten zijn.

Omdat buitengevels nogal wat weersinvloeden te verduren moeten hebben wordt er tijdens het stucen gewerkt met kalkpleister van Parexlanko (hydraulische kalk) dat problemen zoals scheuren in de gevel of afgebrokkelde buitenmuren verhelpt. Buitengevels worden bijna altijd met fijn schuurwerk afgewerkt in de basiskleur grijs en kunnen later nog in een andere gewenste kleur gesausd worden. Bijkomend voordeel van stucwerk aan de buitengevel is dat door ontwikkeling in materialen het tegenwoordig mede bijdraagt aan de isolatie.

Wanden Stucwerk

Strak stucwerk is momenteel de meest toegepaste afwerking van wanden en plafonds, zowel in nieuwbouwwoningen als in oudere woningen. Het realiseren van stucwerk is echter niet iets dat iedereen zomaar kan. Wanneer u mooi strak stucwerk op plafonds en wanden wilt is het dan ook aan te raden een professional hiervoor in te huren. Stucadoorsbedrijf Henk-Jan Vooys heeft al jaren ervaring in het aanbrengen van onder andere strak stucwerk en gaat iedere uitdaging aan.

Plafon Stucwerk

Bij het afwerken van uw woning mogen de plafonds natuurlijk niet vergeten worden. Plafondafwerking is namelijk essentieel voor de uitstraling van uw woning. Van een strak plafond door middel van glad stucwerk tot een luxueus plafond met lijsten en ornamenten: het kan bij Henk-Jan Vooys Stucadoorsbedrijf allemaal.

Mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw plafond op de gewenste manier af te werken. Om te bepalen welke manier het beste bij uw wensen, plafonds en budget past, zetten wij de manier voor u op een rijtje.

Pleisterwerk: deze traditionele gipsafwerking zorgt ervoor dat uw plafond strak en vlak afgewerkt wordt, waarna het plafond in elke gewenste kleur gesausd kan worden. Hierdoor past een met pleisterwerk afgewerkt plafond bij elk interieur en kan naar wens aangepast worden;

Ornamenten en lijsten: voor een bijzondere en luxueuze finishing touch kunt u kiezen voor lijsten en ornamenten.

Designpleisters

Met design stucwerk geeft u de wanden en plafonds in uw woning, kantoor of bedrijfspand een stijlvol uiterlijk. plafonds en wanden worden decoratief afgewerkt door middel van een speciale techniek.

Betonlook Stucwerk

Een slijtvaste en watervaste afwerking met een persoonlijk tintje. Betonlook ook wel beton ciré genoemd, is oorspronkelijk afkomstig uit Frankrijk. De laatste jaren is de vraag naar betonlook in Nederland enorm gestegen. Door de slijtvaste, watervaste eigenschappen is betonlook voor vrijwel elke toepassing geschikt. Betonlook is in verschillende afwerkingen verkrijgbaar en is in bijna elke denkbare kleur te mengen, zo zorgt u ervoor dat de afwerking een persoonlijk tintje krijgt. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden die er zijn.

Lijsten en Ornamenten

Lijsten en ornamenten van gips zijn voornamelijk bekend als klassieke versiering in oudere gebouwen en huizen. Maar ze kunnen ook een strak en modern interieur echt af maken. Geef wanden en plafonds daarom meer sfeer en een luxe uitstraling door  mooie ornamenten of lijsten te plaatsen.


Type lijsten en ornamenten

 • Plafondlijsten
 • Wandlijsten
 • Kooflijsten
 • Kader- en hoeklijsten
 • Kroonlijsten
 • Sierplinten
 • Rozetten